English Nederlands Deutsch

Diensten

Sim Services heeft een 100% focus op M2M en Internet of Things (IoT) connectiviteit. Wij kunnen uw activiteiten daarbij op meerdere manieren ondersteunen. Dat doen we persoonlijk, betrokken, deskundig en proactief.

Service en support

Een hoog service- en support niveau is van groot belang voor Sim Services. Door onze korte communicatielijnen en snelle reactietijden kunnen wij bij eventuele problemen snel ingrijpen. Bij Sim Services krijgt u wél meteen de aandacht die u verdient, en komt u niet in een wachtrij te staan.

Managementplatform opties

Bent u klant bij Sim Services, dan krijgt u toegang tot het Jasper Control Center managementplatform. Hier vindt u alle relevante informatie op één plaats. Op het Jasper platform kunt u op elk moment de status van al uw M2M simkaarten opvragen en kunt u diagnoses uitvoeren om uitgebreidere real-time informatie te krijgen.
Daarnaast biedt het eigen Sim Services management platform de mogelijkheid om specifieke simkaarten te activeren en deactiveren, billing data te downloaden en triggers in te stellen die bij geval van afwijkingen in dataverkeer een alert geven.

Advies en outsourcing

Sim Services adviseert bij de verschillende manieren van dataoverdracht op het gebied van M2M en IoT communicatie. Naast een tijdsbesparing levert u dit ook een kostenbesparing op. Daarnaast kunnen wij u adviseren bij nieuwe projecten door het outsourcen naar de juiste partijen die de diverse onderdelen op de juiste manier invullen. We beschikken daarvoor over een uitgebreid netwerk van gespecialiseerde partners.

Beveiliging

Desgewenst beveiligt Sim Services uw dataverkeer zodat dit niet in ongewenste handen komt, of het beheer op afstand kan worden overgenomen. Via ons VPN netwerk of via een vaste lijn wordt de data veilig bij u afgeleverd en is uw M2M hardware nooit publiek toegankelijk. Een eigen APN behoort ook tot de mogelijkheden.