Wat is IoT?

Onze moderne levens worden steeds meer gestuurd en ondersteund door technologie. Kleding, huisraad, voertuigen; allerlei aspecten van onze dagelijkse levens bevatten een vorm van ‘slimme’ technologie. We worden door deze applicaties tijdig geïnformeerd, kunnen op afstand dingen instellen of wijzigen, en meer. De combinatie van al deze slimme oplossingen vormt het Internet of Things (IoT).

U bent mogelijk bekend met de term Machine-To-Machine (M2M). De noemers M2M en IoT worden soms door elkaar gebruikt, al vindt er bij M2M voornamelijk communicatie plaats tussen apparaten onderling en is IoT meer gericht op communicatie tussen apparaten en gebruikers. Enkele voorbeelden van M2M en IoT applicaties zijn slimme koelkasten, medische noodknoppen, waterpeilmeters, bouwplaats videomonitoring, track en trace systemen, mobiele pinterminals, media livestreams en alarmpanelen.

Ondertussen zijn er wereldwijd miljarden apparaten met elkaar verbonden door het internet. Dat zijn talloze verbindingen die dagelijks worden gemaakt. Het beveiligen en beschermen van de apparatuur en het bijbehorende dataverkeer is hierbij van cruciaal belang. Is uw applicatie beschermd tegen invloed van buitenaf? Hoe maakt u een keuze uit de talloze opties voor de invulling van uw IoT communicatie? En wie zal u efficiënte ondersteuning bieden bij mogelijke technische problemen? In al deze gevallen bent u bij één partij aan het juiste adres; Sim Services.

Wanneer u gebruik maakt van de simkaarten en aanvullende diensten van Sim Services bent u verzekerd van kwaliteit en proactieve ondersteuning. U krijgt inzicht in het verbruik en gedrag van uw apparatuur, heeft korte lijnen naar onze klantgerichte sales en support teams, en heeft ongekende flexibiliteit bij de invulling van uw wensen op het vlak van connectiviteit.

U vindt hier onder andere informatie over de vele producten die we leveren, de kwaliteiten die ons onderscheidend maken en klantcases waarin de samenwerking met Sim Services wordt toegelicht. Ook kunt u bij ons terecht voor een op maat gemaakte offerte en beantwoorden we graag alle vragen die u nog heeft.

Sim Services - IoT made easy!!!

Meer over andere onderwerpen