Support

Als onafhankelijke M2M en IoT specialist weten wij dat elk moment telt en dat uw tijd kostbaar is. Daarom heeft support bij ons een hoge prioriteit. Bij Sim Services kunt u vertrouwen op bereikbaarheid, korte communicatielijnen en deskundige medewerkers die u en uw bedrijf kennen. Zo kunnen wij snel schakelen bij eventuele issues en pro-actief meedenken over het voorkomen van problemen. Want als uw M2M of IoT applicatie niet naar behoren functioneert, kan dit voor u dataverlies, ontevreden klanten of extra kosten betekenen.

We willen u graag overtuigen van onze sterke punten op het vlak van support met een praktijk-case. Met de gratis testkit kunt u zelf het verschil ervaren van een onafhankelijke M2M en IoT specialist die support biedt van een ongekend niveau dat u nergens anders ervaart. De gratis testkit bestaat uit een simkaart voor test-doeleinden en toegang tot het uitgebreide Jasper Control Center management platform waarmee u op elk gewenst moment inzicht krijgt in het verbruik van uw device.

Daarnaast biedt Sim Services een optionele 'Red Alert' 24/7 bereikbaarheids-service, bedoeld voor calamiteiten die productiebelemmerend zijn of een groot aantal van uw devices treft. Met de Red Alert service krijgt u voor deze situaties buiten kantooruren ondersteuning, ongeacht het tijdstip.

Interesse in een testkit, meer informatie of behoefte aan support ondersteuning bij uw simkaart of onze diensten? Neem vandaag nog contact op via het contactformulier.